Трансфузійна медицина: підручник / В.В. Орлик

700,00
грн.
У підручнику на сучасному науковому рівні викладено основні питання структури, завдань, перспектив трансфузійної медицини. Докладно висвітлено спектр діяльності трансфузійної медицини — від виробництва кровозамінників, заготівлі донорської крові, її переробки на компоненти, препарати, реагенти до забезпечення клінік інфузійно-трансфузійними засобами. З урахуванням останніх досягнень медичної науки надано інформацію про особливості проведення інфузійно-трансфузійної терапії. Приділено увагу застосуванню в лікувальній практиці екстракорпоральних методів клінічної трансфузіології.
Нині без упровадження сучасних методологій трансфузійної медицини неможливо лікувати хворих у стаціонарах, виконувати хірургічні втручання, надавати допомогу пораненим. В обороно- й життєздатності країни трансфузійна медицина посідає пріоритетне місце і є стратегічним напрямом розвитку національної медицини — без основних засад трансфузійної медицини неможлива організація військової медицини та медицини катастроф.
Книга призначена для студентів медичних закладів вищої освіти, трансфузіологів, лікарів інтенсивної терапії, анестезіологів, хірургів, акушерів-гінекологів, терапевтів, педіатрів, лікарів загальної практики — сімейної медицини, інтернів, слухачів курсів післядипломної освіти, спеціалістів, які працюють у системі крові, а також для середнього медичного персоналу, що надає допомогу хворим у палатах та операційних.

Зміст книги
Розділ 1. Історія трансфузійної медицини
Розділ 2. Трансфузійна медицина, її структура та завдання
Розділ 3. Фахівець із трансфузійної медицини
Розділ 4. Організація трансфузійної терапії в лікувальних установах і закладах
Розділ 5. Оцінювання якості й безпеки інфузійно-трансфузійної терапії в лікувальних установах та закладах
Розділ 6. Донорство крові та її компонентів
Розділ 7. Загальна характеристика гемотрансфузійних середовищ
Розділ 8. Трансфузії крові та її компонентів
Розділ 9. Фактори безпеки в трансфузійній медицині
Розділ 10. Гемотрансмісивні інфекції
Розділ 11. Альтернативи алогенних гемотрансфузій
Розділ 12. Екстракорпоральні методи клінічної трансфузіології
Розділ 13. Утилізація і знезараження відходів у трансфузійній медицині
Додатки
Завдання для тестового контролю
Список рекомендованої літератури

Автори: В.В. Орлик
Гриф: рекомендовано вченою радою Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького
Аудиторія: для студентів медичних закладів вищої освіти, трансфузіологів, лікарів інтенсивної терапії, анестезіологів, хірургів, акушерів-гінекологів, терапевтів, педіатрів, лікарів загальної практики — сімейної медицини, інтернів, слухачів курсів післядипломної освіти, спеціалістів, які працюють у системі крові, а також для середнього медичного персоналу, що надає допомогу хворим у палатах та операційних
Видавництво: Всеукраїнське спеціалізоване видавництво «Медицина»
Мова: українська
Рік: 2023
Кількість сторінок: 424 (чорно-білі)
Обкладинка: тверда
Формат: 70х100/16

See also