Медицина за Девідсоном: принципи і практика: 23-є видання: у 3 томах. Том 2 / за ред. Стюарта Г. Ралстона, Яна Д. Пенмана, Марка В.Дж. Стрекена, Річарда П. Гобсона

1400,00
грн.
Від моменту першої публікації посібника «Медицина за Девідсоном: принципи і практика» понад 2 млн студентів-медиків, лікарів та інших фахівців галузі охорони здоров’я в усьому світі мали змогу користуватися цією книгою. У 23-му виданні висвітлено патофізіологію та клінічні прояви найважливіших станів з основних спеціальностей внутрішньої медицини, описано методи обстеження пацієнтів, а також діагностику та лікування цих захворювань. Книга, створена на основі славетних лекцій сера Стенлі Девідсона, і досі актуальна, оскільки автори постійно відстежують досягнення сучасної медицини і подають важливу інформацію у зручному для сприйняття, стислому та прекрасно ілюстрованому форматі.
Особливості 23-го видання:
• Українське видання, перекладене з англійської, складається із трьох томів.
•  У частині II висвітлено заходи невідкладної допомоги при отруєннях, укусах специфічних тварин й основи екологічної медицини. Розглянуто загальні принципи невідкладної допомоги, а також діагностику та лікування критичних станів.

• У рубриці «Об’єктивне обстеження» узагальнено основні елементи огляду для різних систем організму. Тепер цю рубрику додано в розділи з клінічної біохімії, нутриціології та дерматології.
• У рубриці «Актуальні проблеми» подано рекомендації щодо оцінювання найпоширеніших скарг з кожної медичної спеціальності.
• У блоках «Практичні поради» докладно описано практичні навички, які повинні опанувати студенти-медики і лікарі-інтерни.
• У блоках «Невідкладна допомога» узагальнено базові знання, необхідні для лікування критичних станів.
• У блоках «Похилий вік», «Вагітність» та «Дитячий і підлітковий вік» описано відмінності в лікуванні цих груп пацієнтів і проілюстровано взаємодію загальної медичної, акушерської та педіатричної служб.
• Текст містить багато ілюстрацій: понад 1000 графіків і діаграм, фотографії клінічних випадків, зображення, отримані за допомогою візуалізаційних та морфологічних досліджень.
• Глобальні перспективи забезпечено завдяки участі Міжнародної консультативної ради експертів із 17 країн й авторів з усього світу.
Книга «Медицина за Девідсоном: принципи і практика» поєднує медичну науку з клінічною медициною, містить базові знання та практичні поради в доступному й зручному для сприйняття форматі.
Для студентів, лікарів-інтернів, резидентів, субординаторів і магістрів медичних закладів вищої освіти, лікарів-практиків різних спеціальностей.

Зміст книги
ЧАСТИНА IIІ. КЛІНІЧНА МЕДИЦИНА
Розділ 11. Інфекційні хвороби
Розділ 12. ВІЛ-інфекція та СНІД
Розділ 13. Інфекції, що передаються статевим шляхом
Розділ 14. Клінічна біохімія та порушення метаболізму
Розділ 15. Нефрологія та урологія
Розділ 16. Кардіологія
Розділ 17. Респіраторна медицина
Розділ 18. Ендокринологія
Розділ 19. Нутритивні фактори при соматичних захворюваннях
Розділ 20. Цукровий діабет
Розділ 21. Гастроентерологія

Автори: за редакцією Стюарта Г. Ралстон, Яна Д. Пенмана, Марка В.Дж. Стрікена, Річарда П. Гобсона
Аудиторія: для студентів, лікарів-інтернів, резидентів, субординаторів та магістрів медичних закладів вищої освіти, практикуючих лікарів різних спеціальностей
Видавництво: Всеукраїнське спеціалізоване видавництво «Медицина»
Видавництво: Всеукраїнське спеціалізоване видавництво «Медицина»
Ліцензія: переклад Davidson's Principles and Practice of Medicine, 23rd edition опубліковано відповідно до договору з Elsevier Limited
Мова: українська
Рік: 2021
Кількість сторінок: 800 (кольорові, великоформатні)
Обкладинка: тверда
Формат: 60х90/8 (23х30 см)

See also